duminică, 6 aprilie 2014

Lectie de viata

Oamenii invata lucruri frumoase de la alti oameni.

Zilele trecute, in statia de autobuz, cu doua colege. ”Lume multa. Oameni putini”. Caldura.
Langa grupuletul nostru erau doua fete, presupun ca de la noi din liceu, care discutau despre cele petrecute la scoala. O batranica tot ne dadea tarcoale. Inspira mila. Era garbovita, cu bagaje dupa ea, cu un batic batut de ani pe cap si imbracata destul de gros pentru vremea respectiva. Nu o mai vazusem niciodata si totusi, femeia asta era intruchiparea bunatatii. Dupa ce i-am mai analizat gesturile si infatisara, am vazut ca se aproprie increzatoare de cele doua fete de langa noi si ii intinde uneia o inghetata; o vafa de vanilie.
- Am auzit ca ii spuneai colegei tale sa-ti cumpere o inghetata. Uite inghetata ta!
Fata se uita speriata, putin scarbita de aspectul femeii. A stat putin, iar apoi a luat gustarea din mana batranei, multumindu-i. Batranica a plecat. Gestul mi s-a parut absolut impresionant. Sunt sigura ca femeia aia nu avea nici macar o bucata de paine in bagajele ei. Se citea saracia pe fata ei insa, bunatatea si seninatatea unei fete ridate si mancate de o forta necrutatoare ma uimit, ma frapat efectiv.
De multe ori cei ce nu au nimic au cel mai mult. Aparentele inseala de cele mai multe ori. Sub o infatisare atat de urata bate o inima mult mai calda si mai sensibila decat sub o frumusete plastica. Oamenii batrani se gandesc la copii. Oamenii batrani vor sa vada oamenii fericiti. Din asta traiesc ei. Asta ii tine pe ei in viata intr-o societate in care majoritatea nu-i baga in seama. Se hranesc cu  zambete de adolescente, cu saruturi galese ale cuplurilor indragostite cu chiote de bucurie ale celor mici, cu zborul trecator al pasarilor, cu mieunatul pisicilor si cu seninatatea  mamicilor.
Dar tu eşti rău şi răneşti tot ce e în jurul tău. Nu-ţi pasă de nimeni şi de nimic, numai de tine. Calci totul în picioare şi te ascunzi în spatele unor ochi care ascund multe” ( www.tumblr.com )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu